1155-UK - ZINC 15mg COMPLEX 50-wiz.png

Terranova Zink 15 mg Complex, 50 kaps.

Zink är en livsnödvändig mineral som man idag vet är involverad i mer än 200 processer i kroppen. Man kan bl.a. få brist på zink genom att man svettas ut den. Upptaget av mineralet zink i produkten förstärks genom Terranova´s unika vegetabiliska Magnifood® Complex.

Zink 15mg Complex är det högeffektiva zink tillskottet med det växtbaserade Magnifood® Complex. Det är inte längre nödvändigt med högdostillskott när produktens sammansättning maximerar mineralens effekt i kroppen.

Dosering: 1 kapsel/dag till måltid.

Storlek: 50 kaps. 

Stabiliserat riskli – förutom att vara en bra källa för zink, innehåller riskli ett brett spektrum av andra mikronäringsämnen som är nödvändiga för zink att utföra sina många funktioner i kroppen. Även om spannmålsfibrerna kan försämra absorptionen av olika typer av zink så påverkar det inte zink i bisglycinat form som Terranova har använt.

Spirulina – ger många spårämnen, vitaminer och andra näringsämnen som hjälper zink i dess många biologiska funktioner. Spirulina innehåller också en betydande mängd av superoxiddismutas (SOD), ett zinkberoende enzym som är nödvändigt för att skydda kroppen mot vissa typer av mycket destruktiva fria radikaler.

Pumpafrön – har ett högt innehåll av zink, och är också en bra källa till koppar, det viktigaste näringsämnet som samverkar med zink. Kärnorna innehåller också en hög koncentration av vissa fettsyror som tillsammans med zinkens roll är viktig i frisk prostatavävnad.

Acai bär – innehåller inte bara zink utan det är också en mycket bra källa till koppar, den viktigaste näringsämne komplettera zink.

1 kapsel innehåller:

MAGNIFOOD COMPLEX 400 mg

Stabiliserat lösligt riskli 250 mg

Spirulina 75 mg

Pumpafrö [Cucurbita pepo] 50 mg

Acaibär [Euterpe oleracea] (ekologisk, PhytoFRESH) 25 mg

Zink (som bisglycinat) 15 mg

INNEHÅLLER INGA TILLSATSER ELLER KONSERVERINGSMEDEL, VETE, GLUTEN, SOJA, JÄST, MJÖLKINGREDIENSER ELLER SOCKER. LÄMPLIG FÖR VEGETARIANER OCH VEGANER.