1384-UK - PRENATAL MULTIVITAMIN 50-wiz.p

Terranova Prenatal Multivitamin Complex, 50 & 100 kaps.

PRENATAL MULTIVITAMIN COMPLEX är ett multivitamin- och spårämnespreparat som noggrant tagits fram för gravida kvinnor. Produktens hälsoinverkningar förbättras av de unika vegetabiliska näringsämnen (Magnifood®) som lagts till produkten, så som riskli, blåbär, pumpafrön och rödbeta. Helt tillsatsfri, som resten av sortimentet, och säkert att använda för dig och ditt foster.

Under graviditeten är behovet av näring så som vitaminer och mineraler extra viktigt då både mamman och fostret kommer att livnära sig på det mamman äter. Förändringar i moderns endokrina- och metabola system kräver också extra energi under graviditeten. Mycket viktigt för gravida kvinnor är vitaminer i grupp B, särskilt folsyra. Spårelement, bland annat järn och zink är viktigt för att se till den snabba tillväxten av fostret. Dessutom har D-vitamin en viktig roll för att skydda immunitet och bentillväxt.

Det naturliga mattillsatsen Magnifood Complex, gröna grönsaker och bär är rika på olika B vitaminer och andra substanser  som stöder kroppens ämnesomsättning som behövs under graviditeten.

Dosering: 2 kapslar/dag till måltid. 

Storlek: 50 & 100 kaps. 

Stabiliserat riskli – är en av de bästa naturliga E-vitamin källor i form av tokoferoler och tokotrienoler. Den innehåller också vitaminer i grupp B, fiber, essentiella fettsyror, spårämnen och mer än 100 typer av antioxidanter, till exempel, Alpha liponsyra (som hjälper kroppen att återanvända C och E-vitamin), ubikinon (coenzym Q10), och karotenoider.

Sallad –  är en utmärkt källa till karotenoider och svavelhaltiga antioxidanter.

Björnbär – har en av de högsta ORAC-värden (förmågan att fånga fria syreradikaler). Den innehåller antocyaniner, flavanoid och karotenoider (kseaksantin, lutein, betakaroten och kryptoxantin).

Blåbär – innehåller mycket C-vitamin och mangan. Blåbär är också en betydande anthocyanosides-flavanoid, som har rapporterats ha betydande hälsofördelar. Interflavanoid (ge blåbär typiska mörklila färg) har enligt studier påverkan på kollagen, bindväv, blodcirkulationen och ögonhälsa.

Pumpafrön – är en av de bästa naturliga källor för zink och koppar. Fröna innehåller också hälsosamma fettsyror.

Rödbetssaft – innehåller en mängd B-komplex vitaminer, särskilt folat och är dessutom rik på C-vitamin, kalium, järn, zink, magnesium och koppar. Rödbetor är också en bra källa till betain. Betain är en stor givare av metylgrupper i kroppen. Metylimolekylit reglerar DNA-funktioner, bildande av proteiner och ämnesomsättningen.

Spenat – är en utmärkt källa av olika närings faktorer. Dessa inkluderar karotenoider, vitamin K, vitamin C, folat och mangan.

2 kapslar innehåller:

MAGNIFOOD COMPLEX 275 mg

Grönkål (ekologiska, PhytoFRESH) 100 mg

Björnbär (PhytoFRESH) 50 mg

Blåbär (PhytoFRESH) 50 mg

Pumpafrön 50 mg

Stabiliserat lösligt riskli 50 mg

Rödbetsjouce och -blad (ekologiska, PhytoFRESH) 25 mg

Spenat (ekologiska, PhytoFRESH) 25 mg

Kalcium (karbonat, citrat, askorbat) 100 mg

Vitamin C (kalcium-magnesium zink askorbat) 60 mg

Magnesium (oxid, citrat, askorbat) 50 mg

Vitamin E (d-alfa-tokoferol-succinat) 20 mg

Järn (bisglysinat) 15 mg

Citrus bioflavonoider 15 mg

DHA (dokosahexaensyra) 15 mg

Vitamin B3 (nikotinamid) 15 mg

Zink (askorbat) 10 mg

Lärk Arabinogalaktan 5,5 mg

Vitamin B6 (pyridoxin-hydroklorid) 5 mg

Inositol 5 mg

Kolin (bitartrat) 5 mg

Vitamin B1 (tiaminmononitrat) 3 mg

Vitamin B2 (riboflavin) 3 mg

Naturligt betakaroten 2 mg

Koppar (glukonat) 1 mg

Mangan (bisglysinat) 0,5 mg

Folsyra 400 ug

D-biotin 150 ug

Jod (kaliumjod) 100 ug

Selen (selenometionin) 25 ug

Krom (piccolinate) 20 ug

Vitamin D2 (Ergokalciferol) 10 ug

Vitamin B12 (cyanokobalamin) 5 ug

INNEHÅLLER INGA TILLSATSER ELLER KONSERVERINGSMEDEL, VETE, GLUTEN, SOJA, JÄST, MJÖLKINGREDIENSER ELLER SOCKER. LÄMPLIG FÖR VEGETARIANER OCH VEGANER.