B12 500ug Complex

Terranova B12-vitamin 500ug Complex, 50 kaps.

B12 vitaminet är den enda bland B-vitaminerna som faktiskt inte är vattenlöslig. Men för det betyder det inte att man inte kan få brist på den. Speciellt personer över 50 år och veganer är i riskzonen. B12 tas bl.a. för nervsystemet, mot trötthet och att upprätthålla den normala funktionen i nervsystemet. Vitaminerna effektiviseras i kroppen när de nu intas tillsammans med ett tillsatt Magnifood® Complex i produkten. 
 

VITAMIN B12-500μg COMPLEX innehåller B12-vitamin i metylkobalaminform, som är pre-aktiva formen av vitamin B12 vilket kroppen kan använda direkt utan att behöva omvandla den. Upptaget och synergin effektiviseras genom grönsakerna (Magnifood®) i produkten. Bl.a. kommer utsöndringen av magsyra att öka, som ökar absorptionen av vitamin B12. Järnet som finns i örterna och grönsakerna ökar bildningen av folsyra och vitamin B12 röda blodkroppar.

Storlekar: 50 & 100 kaps

Stabiliserat riskli (SRB) – Stabiliserat riskli innehåller betydande mängder av B-vitaminer samt en mängd olika B-vitaminer i metabola former och andra näringsfaktorer såsom zink och magnesium. Dessa stöder effekten och/eller absorption och metabolism av bl.a B12 vitaminet. Riskli innehåller också näringsämnen som krävs under perioder av stress, såsom kalium, zink och järn.

Persilja (blad) – Persilja innehåller ett antal ingredienser som stöder funktion och metabolism av B-vitaminer i kroppen. Persilja är särskilt rik på folat, järn och vitamin C, som behövs i kombination med vitamin B12 i bildandet av hemoglobin.

Maskros (blad) – Maskrosblad är en bra källa till B-vitaminer och näringsämnen som stöder dem. De innehåller också järn, vilket krävs för produktionen av hemoglobin.

Rödbetsjuice – rödbeta är en bra källa av folat och järn, vilka båda behövs för att producera hemoglobin.

Ingefära – Ingefära aktiverar magsyrautsöndring och magsaft. Magsaft innehållande en så kallad ”interna element”, som behövs för vitamin B12-absorption.

Gul gentiana – Gul gentiana stimulera utsöndringen av magsyra för att underlätta vitamin B12-absorption.

 

1 kapsel innehåller:

MAGNIFOOD COMPLEX350 mg

Stabiliserat lösligt riskli75 mg

Persilja (ekologisk, PhytoFRESH)50 mg

Maskros (ekologisk, PhytoFRESH)50 mg

Betor juice/blad (ekologisk, PhytoFRESH)25 mg

Ingefära (ekologisk, PhytoFRESH)25 mg

Gentianarot rotpulver25 mg

B12-vitamiini (methylkobalamin)500 µg

INNEHÅLLER INGA TILLSATSER ELLER KONSERVERINGSMEDEL, VETE, GLUTEN, SOJA, JÄST, MJÖLKINGREDIENSER ELLER SOCKER. LÄMPLIG FÖR VEGETARIANER OCH VEGANER.