1124-UK - MAGNESIUM CALCIUM 50-wiz.png

Terranova Magnesium Calcium 2:1 Complex, 50 kaps.

Magnesium och kalcium är livsnödvändiga mineraler vars balans i kroppen är mycket viktig. Även det omvända förhållandet mellan kalcium och magnesium är mycket viktig för upptaget, dvs dubbelt så mycket magnesium som kalcium. De första symptomen på magnesium obalans är muskelkramp och trötthet. Upptaget av mineralämnena i produkten förstärks genom Terranova´s unika vegetabiliska Magnifood® Complex.

MAGNESIUM CALCIUM COMPLEX innehåller 375mg magnesium och 188mg kalcium (omvänd ratio 2:1) för absolut bästa upptag och synergi. Magnesium agerar som dörröppnare i cellen för kalcium. Mineralerna agerar tillsammans och är särskilt viktiga för nervsystemet, musklerna och hjärtat. Bland svenskar är särskilt magnesiumbrist vanligt.

Dosering: 2-4 kapslar dagligen.

Storlek: 50 kaps.

Stabiliserat riskli – innehåller ett överflöd av magnesium. Forskning tyder på att den stabiliserade riskliet kan minska urinutsöndringen av kalcium.

Grönt korngräs -innehåller inte bara magnesium och kalcium, men även flera andra näringsämnen som påverkar deras biotillgänglighet och/eller funktion i benvävnaden, såsom bor, zink och vitamin C.

Nässla (blad) – är en utmärkt källa för både magnesium och kalcium, men innehåller också mer näringsämnen som är kända för att stärka skelettet och öka biotillgängligheten av båda mineraler i kroppen, d.v.s. bor, vitaminer K och D, kisel, zink och vitamin C.

Ingefära – otillräcklig aktivitet av matsmältningssystemet är associerat med dålig absorption av magnesium och kalcium. Ingefäras effekt på matsmältningen kan främja biotillgängligheten av båda mineraler.

Avena sativa (havre, grön) – är en av de mest lugnande och mjuka medel för att stödja friska nerver. I detta avseende är havre ett idealisk synergistisk komplement till magnesium i nervsystemet.

Lusern (blad & blomma) – förutom att vara en källa till C-vitamin, magnesium, kalcium, bor och isoflavoner (som ofta används för att stödja benhälsa). Lusern (alfalfa) innehåller även vitamin B6, vilket är nödvändigt för användning av magnesium.

Åkerfräken – precis som nässla, innehåller fräken kalcium och många kalciumberiknings näringsämnen, inklusive kisel, magnesium, vitamin D, vitamin C och svavel. Speciellt anmärkningsvärt är närvaron av kisel, som är nödvändig för att bilda en sorts ”lim” för att upprätthålla integriteten av benvävnaden.

3 kapslar innehåller:

Magnesium (citrate, oxide) 375 mg

MAGNIFOOD COMPLEX 340 mg

Stabiliserat lösligt riskli 113 mg

Grön korngräs56 mg

Nässla (blad) [Urtica dioica] (PhytoFRESH) 38 mg

Ingefær Rhizom [Zingiber officinale] (ekologisk, PhytoFRESH) 38 mg

Havre grön frö [Avena sativa] (ekologisk, PhytoFRESH) 38 mg

Lucerne blomma & blad [Medicago sativa] (ekologisk, PhytoFRESH) 38 mg

Åkerfräken [Equisetum arvense] (PhytoFRESH) 19 mg

Calcium (som carbonate, citrate) 188 mg

FOS (frukto-oligosackarider) 38 mg

INNEHÅLLER INGA TILLSATSER ELLER KONSERVERINGSMEDEL, VETE, GLUTEN, SOJA, JÄST, MJÖLKINGREDIENSER ELLER SOCKER. LÄMPLIG FÖR VEGETARIANER OCH VEGANER.