2305-UK - GREEN PURITY SUPER-BLEND 40g-w

Terranova Green Purity Super-Blend, 40 g (pulver)

Terranova Super-Blend-produkter innehåller växt-, ört-, bär- och svamppulver (Magnifood®) varav största delen har tillverkats genom att frysa dem färska. Denna metod bevarar växternas alla vitamin- och enzymaktiviteter som annars lätt förstörs vid traditionella torkningsmetoder.

GREEN PURITY SUPER-BLEND rengör varsamt levern och tarmsystemet samt ökar kroppens alkalitet (pH). Genom att rengöra  kroppen från slaggprodukter (detox) stärker man kroppens normala försvarsmekanismer. Dess mjuka och välgörande effekt gör produkten också lämplig att använda kontinuerligt. Stödjer kroppens alkalinitet genom de ekologiska växterna som såsom maskrosblad , vattenkrasse , grönkål, persilja, rödbetor, nässlor, gurkmeja, koriander blad och vetegräs juice.

Dosering: 1/2 tsk/dag till måltid.

Storlek: 40g

Maskrosblad  - är en av de näringstätaste matväxter i naturen. Den är rik på vitaminer, mineraler, karotenoider, och många hälso nyttiga fytonäringsämnen. Det stöder i synnerhet lever hälsa och utränsning (detox).

Vattenkrasse – är rik på vitaminer, mineraler, karotenoider och flavonoider. Det är också en utmärkt källa av svavelhaltiga föreningar, som har en viktig roll i kroppens utrensningssystem.

Kål – innehåller olika svavelinnehållande antioxidanter . Studier visar att dessa föreningar är involverade vid avlägsnande av giftiga ämnen från levern.

Persiljeblad – används traditionellt för njurar och urinvägar som rening och som organ stärkare. Persilja är också rikt på klorofyll och som därför stöder mag och hälsa bakteriestammen .

Rödbetsjuice – innehåller flera av B-gruppens vitaminer. C-vitamin, kalium, järn, zink, magnesium och koppar är viktiga metyldonatorer för betain, som har en betydande roll i metabolismen i levern. De gröna delarna Rödbetor innehåller höga koncentrationer av karotenoider, i synnerhet lutein och zeaxantin.

Stor kardborre – med den viktigaste ingrediensen som är en prebiotisk inulin och som bidrar till att upprätthålla en sund tarmslemhinna och bakterieflora. En sund bakterieflora i tarmen bidrar till en normalt stark immunförsvar.  Stor kardborre har i århundraden används traditionell i kinesisk medicin som blod renare och därmed stärka levern.

Nässla – har traditionellt använts för att upprätthålla urinvägarnas hälsa och eliminera toxiner. Nässla är också en av de rikaste källor gällande spårämnen och vitaminer. n

Gurkmeja – med dess kända curcuminoider har studerats ingående på grund av deras starka antioxidant effekt. Levern är särskilt utsatt för attacker från fria syreradikaler och välkomnar därför ett effektivt skydd. Curcuminoiderna upprätthåller leverns normala funktion genom att balansera olika belastnings- och stressfaktorer. Curcumin samverkar åtminstone två olika enzymsystem i levern.

Kronärtskocka - främjar gallflödet. Studier visar också att ingredienserna i kronärtskocka skyddar cellerna från fria syreradikaler. Kronärtskocka är även känt för att bidra till nedbrytningen av fetter i tarmen.

Korianderblad – är rik på klorofyll, vitaminer och spårämnen . Det finns också bevis för att koriander kraftigt stödjer kroppens förmåga för utrensning.

Vetegräsjuice – är en rik källa till klorofyll, vilket stärker tarmhälsan och en balanserad bakterieflora. Vetegräs är också rik på karotenoider, vitaminer och spårämnen, liksom viktiga antioxidativa enzymer såsom superoxiddismutas (SOD).

1/2 tsk (ca 2,5gr) innehåller:

phytoFRESH COMPLEX 2500 mg

Maskros (ekologisk, PhytoFRESH) 500 mg

Vattenkrasse (ekologisk, PhytoFRESH) 450 mg

Grönkål (ekologisk, PhytoFRESH) 300 mg

Persileblad (ekologisk, PhytoFRESH) 250 mg

Rödbeta (juice och blad) (ekologisk, PhytoFRESH) 250 mg

Stor kardborre (ekologisk, PhytoFRESH) 200 mg

Nässla (ekologisk, PhytoFRESH) 150 mg

Gurkmeja (ekologisk, PhytoFRESH) 100 mg

Koriander (blad) (ekologisk, PhytoFRESH) 100 mg

Vetegräsjuice (ekologisk, PhytoFRESH) 100 mg

Kronärtskocka (blad) (PhytoFRESH) 100 mg

INNEHÅLLER INGA TILLSATSER ELLER KONSERVERINGSMEDEL, VETE, GLUTEN, SOJA, JÄST, MJÖLKINGREDIENSER ELLER SOCKER. LÄMPLIG FÖR VEGETARIANER OCH VEGANER.