EASY IRON 20mg COMPLEX 50-wiz.

Terranova Easy Iron 20 mg Complex, 50 kaps.

Järn är extra viktig för kvinnor som förlorar blod varje månad. Trötthet kan vara ett symptom på järnbris. Upptaget av mineralet järn i produkten förstärks genom Terranova´s unika vegetabiliska Magnifood® Complex. Dessutom är formen järnbisglycinat skonsam för magen.

EASY IRON 20mg COMPLEX är ett magvänligt, icke förstoppande, järntillskott gjort på aminosyrakelaterat järn. Essentiellt för fertila kvinnor.

Dosering: 1 kapsel/dag vid måltid.

Storlek: 50 kaps.

Stabiliserat riskli (SRL) – en av de rikaste källorna i naturen som innehåller E-vitamin relaterade tokoferoler och tokotrienoler. Inkluderandet av riskli i denna produkt är huvudsakligen för att kompensera för den oxiderande effekten av järn har på

vitamin E. Även om spannmålsfibrerna kan försämra absorptionen av olika typer av järn så sker detta inte med bisglycinatformen (den enda form som används av Terranova).

Grönt korngräs – förutom dess järnhalt, är korngräs en utmärkt källa till klorofyll och folsyra (vilket är nödvändigt för hemoglobin bildande) . Klorofyll är särskilt viktigt, eftersom det är molekylärt identisk med hemoglobin, med undantag för det faktum att det innehåller magnesium, i stället för järn.

Acaibär – innehåller E-vitamin, tokoferoler och tokotrienoler. Som med den stabiliserade riskli, är acai inkluderat primärt för att kompensera för den oxiderande verkan av järn på E-vitamin.

1 kapsel innehåller:

MAGNIFOOD COMPLEX 275 mg

Nypon [Rosa canina] 100 mg

Stabiliserat lösligt riskli 100 mg

Grön korngräs [Hordeum vulgare] 50 mg

Acaibär [Euterpe oleracea] (ekologisk, PhytoFRESH) 25 mg

Järn (som bisglycinat) – ej förstoppande 20 mg

INNEHÅLLER INGA TILLSATSER ELLER KONSERVERINGSMEDEL, VETE, GLUTEN, SOJA, JÄST, MJÖLKINGREDIENSER ELLER SOCKER. LÄMPLIG FÖR VEGETARIANER OCH VEGANER.